מומלץ לבצע בדיקות מעקב שלושה חודשים לאחר אבחנה חיובית של כלמידיה טרכומטיס (Chlamydia trachomatis) וניסריה גונוריאה (Neisseria gonorrhoeae). בארה"ב מדווח כי ההקפדה על בדיקות מעקב היא פחות משליש בקרב נשים, גם באוכלוסיות בעלות ביטוח אוניברסלי.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Sexually Transmitted Diseases, חוקרים ביקשו להעריך את השכיחות של זיהומי כלמידיה וגונוריאה בקרב חניכות בהכשרה צבאית בסיסית ואת שיעורי בדיקות המעקב עבור אלו שהבדיקה שלהן היתה חיובית.
בין 1 בינואר 2006 ל-31 בדצמבר 2021, חניכות בהכשרה צבאית בסיסית של חיל האוויר עברו בדיקת סקר אוניברסלית לכלמידיה ולגונוריאה באמצעות בדיקת הגברה של חומצות גרעין (NAAT, Nucleic acid amplification testing) בשתן.
נשים שקיבלו תוצאה חיובית הוערכו עוד כדי לאסוף מידע דמוגרפי ולאמוד את שיעורי בדיקות המעקב. מטופלות שנבדקו בבדיקת NAAT חוזרת לכלמידיה ולגונוריאה תוך 12 חודשים לאחר תוצאה חיובית נחשבו למי שדבקו בפרוטוקול המעקב המומלץ.
תוצאות המחקר הדגימו כי מתוך 97,168 מתאמנות, 5,022 (5.2%) היו חיוביות עבור כלמידיה בלבד (4,749 [4.8%]), גונוריאה בלבד (138 [0.1%]) או שניהם (135 [0.1%]) במהלך תקופת המחקר.
נשים בסיכון מוגבר לזיהום היו אלו מתחת לגיל 24, נשים היספניות ושחורות, בעלות רמת השכלה תיכונית ונשים רווקות. מתוך 4,687 שעדיין היו בצבא שלושה חודשים לאחר האבחנה, 3,268 (69.7%) עברו בדיקות חוזרות תוך 12 חודשים.
לא היה הבדל מובהק בשיעור בדיקות המעקב לפי גיל, גזע, רמת השכלה, מצב משפחתי או אורגניזם שגרם לזיהום המקורי.
החוקרים מסכמים כי שיעורי בדיקות המעקב בקרב חניכות בהכשרה צבאית בסיסית של חיל האוויר האמריקאי היו גבוהים יותר בהשוואה לאוכלוסיות אחרות עם ביטוח אוניברסלי. מחקר זה מצביע על מחסומים מתמשכים בהיצמדות להנחיות המומלצות.
מקור: