על מנת להפחית את ההיארעות של גונוריאה (gonorrhea) ועגבת מוקדמת (early syphilis), חיוני להבטיח שמטופלים יקבלו טיפול הולם, כפי שהומלץ על ידי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, וטיפול מהיר תוך 14 יום מיום איסוף הדגימה.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Sexually Transmitted Diseases, חוקרים ביקשו להעריך את ביצועי הטיפול של ספקי שירותי בריאות בקהילה וכן להשוות את ביצועי הטיפול שלהם ליעדי מחלקת הבריאות המקומית. בנוסף, הם ביקשו לנתח הבדלים בביצועי הטיפול בהתאם למאפייני ספקי השירות בבולטימור סיטי, מרילנד.
האנליזה כללה נתוני מעקב על אבחנות של גונוריאה ועגבת מוקדמת, שדווחו בין ינואר 2018 לדצמבר 2019. מדדי ביצועי הטיפול חושבו עבור כל ספק שירותי בריאות בקהילה (זיבה: 171 ספקים; עגבת מוקדמת: 122 ספקים).
המדדים כללו את אחוז המטופלים מכלל האבחנות (יעד: ≥90%), אחוז המטופלים שטופלו כראוי מבין אלו שקיבלו טיפול (יעד: ≥90% לזיבה, ≥95% לעגבת מוקדמת), ואחוז המטופלים שטופלו במהירות מבין אלו שטופלו כראוי (יעד: ≥85%). ביצועי הטיפול והעמידה ביעדים הושוו בהתאם למאפייני ספקי השירות.
תוצאות המחקר הדגימו כי עבור גונוריאה, האחוזים החציוניים עבור מקרים מטופלים, מטופלים כראוי ומטופלים במהירות היו 71.4%, 95.0% ו-100.0%, בהתאמה. עם זאת, רק 29.8% מהספקים עמדו ביעד הטיפול. מרבית הספקים עמדו ביעד של טיפול הולם (62.9%) וביעד של טיפול מהיר (76.8%). יש לציין כי מרפאות קהילתיות שדיווחו על נפח גבוה של אבחנות גונוריאה עמדו ביעד אחוז המטופלים בתדירות נמוכה יותר בהשוואה לאלו עם נפח נמוך (12.2% לעומת 35.4%, P = 0.008).
עבור עגבת מוקדמת, הערך החציוני עבור כל מדדי ביצועי הטיפול היה 100.0%. רוב הספקים עמדו ביעד הטיפול (90.2%) וביעד הטיפול ההולם (95.9%). עם זאת, פחות ממחצית (49.2%) עמדו ביעד הטיפול המהיר. בנוסף, מרפאות קהילתיות שדיווחו על נפח גבוה של אבחנות עגבת מוקדמת השיגו את יעד הטיפול המהיר בתדירות נמוכה יותר בהשוואה לאלו עם נפח נמוך (33.3% לעומת 54.4%, P = 0.045).
החוקרים מסכמים כי זוהו פערים מובהקים בדיווח על טיפול בגונוריאה ובמתן טיפול מהיר לעגבת מוקדמת. נדרשות התערבויות ברמת המרפאה כדי לשפר את הדיווח על טיפול בגונוריאה ולהבטיח טיפול מהיר בעגבת מוקדמת.
מקור: