במחקר שממצאי פורסמו לאחרונה בכתב העת IJID Regions, ביקשו חוקרים לבחון את גורמי הסיכון מבוססי האוכלוסיה להרפס גניטלי בנשים ולקבוע אם שכיחותו מוגברת בקרב אלו שאובחנו עם נאופלזיה של צוואר הרחם וזיהומים אורו-גניטליים שכיחים.
עוד בעניין דומה
החוקרים ערכו מחקר עוקבה פתוח שכלל 4,097,075 נשים בנות 15 ומעלה בשוודיה ונמשך מ-2002 עד 2018. התוצא העיקרי שהוערך היה אבחנה של הרפס גניטלי. משתנים מנבאים כללו גורמים סוציודמוגרפיים (גיל, רמת השכלה, הכנסה משפחתית, אזור מגורים וארץ מוצא) ומחלות אורו-גניטליות נלוות (נאופלזיה של צוואר הרחם, דלקת בשלפוחית השתן, ווגינוזיס ווולבווגיניטיס [vulvovaginitis]), יחד עם היסטוריית לידות.
הנתונים הגיעו מרישומים לאומיים ומרישומי רפואה ראשונית. בנוסף, מודלים של רגרסיה של קוקס שימשו להערכת יחסי סיכונים עם רווחי סמך של 95% ובוצעו מבחני אינטראקציה.
בסך הכל 15,727 נשים אובחנו עם הרפס גניטלי הן במסגרות אשפוז והן במסגרות טיפול במרפאה לאורך כל תקופת המחקר. תוצאות המחקר הדגימו כי גורמים סוציודמוגרפיים והיסטוריית לידות היו קשורים לאבחון של הרפס גניטלי בהשוואה לנשים ללא מאפיינים אלה.
החוקרים מסכמים כי הרפס גניטלי נפוץ יותר בקרב נשים בעלות הכנסה משפחתית גבוהה, גיל צעיר יותר, מוצא שוודי, נוכחות של מחלות נלוות אורו-גניטליות וללא היסטוריה של לידה. ממצאים אלה יכולים לסייע לרופאים בזיהוי נשים עם גורמי סיכון אלה.
מקור: