מלנוגנזה, התהליך של הבשלת המלנין אשר מגן על העור מפני קרינה אולטרה-סגולה (Ultraviolet - UV), משחק תפקיד חשוב עם ביצירת אנטיגנים המקושרים למלנומה. אימיקווימוד (Imiquimod - IMQ) הינו אגוניסט לקולטן TLR7י(Toll-Like Receptor 7) אשר מדגים פעילות נוגדת נגיפים וממאירויות. מטרת מחקר זה היתה לבחון האם IMQ יכול להשרות מלנוגנזה בתאי מלנומה.
עוד בעניין דומה
לצורך המחקר החוקרים השתמשו בשורת תאי מלנומה ממקור עכבר (B16F10), מלנוציט אלמותי Melan-A ממקור עכבר, ושורות תאי מלנומה ממקור אנושי (MNT-1, C32 ו-A375). רמות הצבען (פיגמנט) נבדק בצבר תאים שעברו הפרדה בעזרת צנטרפוגה.
רמות המלנין התוך והחוץ-תאיות נבחנו בתספיג של תאים שנפרצו לאחר חשיפה ל-NaOH ובתווך של תרבית תאים, בהתאמה. הביטוי של חלבונים המקושרים למלנוגנזה נבחן בעזרת תספיג חלבונים. החוקרים מדדו רמות תוך-תאיות של AMP מעגלי בעזרת סט מבדק cAMP Glo. רמת הפעילות של פוספודיאסטראז 4Bי(Phosphodiesterase 4B - PDE4B) נבחן בעזרת מבדק CREB במדווח על עודף ביטוי PDE4B.
תוצאות המחקר הדגימו כי מינונים נמוכים שם IMQ יכולים לעורר מלנוגנזה בשורות תאי B16F10.יIMQ השרה התקה גרעינית של MITF (Microphthalmia-associated Transcription Factor), העלה את הביטוי של חלבונים המקושרים למלנוגנזה, הגביר את הפעילות של טירוזינאז (tyrosinase - TYR) והביא לפיגמנטציה של תאי B16F10.
בנוסף, החוקרים מצאו כי מלנוגנזה בהשראת IMQ נבעה מהצטברות תוך-תאית של cAMP, שנגרמה מעיכוב של PDE4B על ידי IMQ. כמו כן, ייצור רדיקלים חופשיים (Reactive Oxygen Species - ROS) בהשראת IMQ נמצא קשור לתהליך המלנוגנזה דרך השליטה שלהם על פעילות PDE4B.
מסקנת החוקרים היתה כי מינון נמוך של IMQ יכול להפעיל מלנוגנזה דרך הפעלת מסלול ROS/PDE4B/PKA בתאי מלנומה.
מקור: