במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, החוקרים ביקשו לבחון את האפידמיולוגיה המולקולרית של ניסריה גונוריאה משלושה מרכזים בספרד ולקבוע קשרים של עמידות אנטי-מיקרוביאלית.
עוד בעניין דומה
אפיון גנטי בוצע ב-170 דגימות של N. gonorrhoeae. מיפוי גנומי מלא (WGS) בוצע על ידי שימוש בשיטת HiSeqי(Illumina). מכלולי הגנום הוגשו לאתר מסד הנתונים PubMLST Neisseria כדי לקבוע NG-MAST NG-STAR ו-MALT. גנים של עמידות אנטי-מיקרוביאלית ומוטציות נקודתיות זוהו עם PubMLST. השוואה פילוגנומית התבססה על ניתוח פולימורפיזם נוקלאוטיד בודד של הגנום השלם.
בתוצאות המחקר זיהו סוגי רצפי MLST 49 ,NG-MAST ו-41 NG-STAR כשהנפוץ ביותר הוא MLST-ST9363 (27.1%), NG-MAST ST569 (12.4%) וNG-STAR ST193 (14.7%).
ניתוח פילוגנטי זיהה 13 אשכולות (clusters) המהווים 69% מהדגימות, כאשר שניים ראויים לציון: האחד כלל דגימות עמידות לצפיקסים (cefixime) מברצלונה שהציגו עם פסיפס penA X ושייך ל-MLST-ST7363 והשני כלל דגימות עמידות לאזיתרומיצין (azithromycin) ממיורקה שהתייצג עם מוטציה ב-C2611T בארבעת אללים ה-rRNA 23S השייכים ל-MLST-ST1901.
החוקרים סיכמו כי מחקר זה מתאר את התפוצה של שתי אוכלוסיות של גונוריאה עם פרופיל עמידות וסוגי רצף ספציפיים באזור גיאוגרפי ספציפי ומדגים את היעילות בשימוש ב-WGS במעקב האפידמיולוגי של זיהום הגונוריאה וזיהוי גנים של עמידות.
מקור: