קיימים הבדלים בטיפולים המוצעים לגברים ולנשים עם מחלת פאג׳ט באיברי המין מחוץ לשד. הטיפול המקובל למחלת פאג׳ט באיברי המין מחוץ לשד הוא ניתוחי. מטרת המחקר, שממצאיו תוארו בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology, היתה לבחון האם טיפולים ותוצאים של מחלת פאג׳ט באיברי המין מחוץ לשד משתנים לפי מין או מחוז בארה״ב.
עוד בעניין דומה
במסגרת המחקר ערכו החוקרים סקירת ספרות שכללה את כל הספרות באנגלית בנושא התחלת טיפול במחלת פאג׳ט באיברי המין מחוץ לשד במאגרי המידע Medline, PubMed, Embase, Cochrane Library, Web of Science ו-ClinicalTrials.gov. לפחות שני סוקרים ביצעו סקירה של אבסטרקטים וכותרות וחילוץ של המידע. קטגוריות כירורגיות כללו פרוצדורות של total skinning, partial skinning, ניתוחי מוהס או ניתוחים לא ספציפיים. על מנת לבחון את הקשרים ולערוך השוואות השתמשו החוקרים במבחן חי בריבוע.
סקירת הספרות הניבה 60 מחקרים שכללו 302 (79.7%) נשים ו-77 (20.3%) גברים אשר עמדו בקריטריונים להיכללות.
תוצאות המחקר הראו כי לנשים הומלץ לרוב התחלת טיפול עם partial skinning. בסך הכל, 74 (24.5%) מהנשים ו-0 גברים עברו total skinning.
כמו כן נמצא כי היה סיכוי גבוה יותר שלגברים יוצע טיפול הכולל ניתוח מוהס בהשוואה לנשים (40.3% לעומת 1.9%; p<0.0001), למרות שלגברים היתה מעורבות נרחבת יותר באופן מובהק של הפרינאום ועור פריאנאלי במחלה (21.1% לעומת 1.7%; p<0.0001). מעבר לכך, הבדלים נוספים נמצאו גם בין מחוזים בארה״ב.
במחקר זה נכללו מטופלים רק מ-20 מדינות בארה״ב ולכן תוצאותיו מוגבלות. עם זאת, ממצאי המחקר מראים כי לנשים הוצע אופן תדיר יותר טיפול עם total skinning למקרים של מחלת פאג׳ט באיברי המין מחוץ לשד, בעוד שלגברים הוצע באופן תדיר יותר טיפול עם ניתוחי מוהס. כמו כן נמצא כי טיפול עם ניתוחי מוהס הוביל לפחות הישנות ותחלואה בהשוואה לטיפול עם total skinning ולכן יש להמליץ עליו באופן שווה הן לנשים והן לגברים עם מחלת פאג׳ט באיברי המין מחוץ לשד.