מטופלים עם פסוריאזיס סובלים מהפרעות באיכות החיים וצורכים באופן משמעותי יותר משככי כאבים לעומת האוכלוסיה הכללית. עדיין לא ברור האם הממצאים שתוארו לעיל מתקיימים בגלל כאבים עוריים או בגלל תופעות מפרקיות הקשורות לדלקת מפרקים פסוריאטית. לכן, ניסו החוקרים להעריך את התסמינים, נטל המחלה והשימוש בשיכוך כאבים בקרב מטופלים עם פסוריאזיס עם וללא דלקת מפרקים פסוריאטית.
עוד בעניין דומה
במסגרת המחקר העריכו החוקרים את התסמינים, הבריאות הכללית (על ידי שאלון ה-EQ5D) וכן את השימוש בתרופות משככות כאבים במטופלים עם פסוריאזיס וכן באוכלוסיה הכללית כפי שנדגמה ב-Danish Skin Cohort.
במחקר נכללו 4,016 מטופלים עם פסוריאזיס (כאשר 847 סבלו גם מדלקת מפרקים פסוריאטית) ו-3,490 ביקורות.
תוצאות המחקר הראו כי בקרב מטופלים עם פסוריאזיס הסובלים גם מדלקת מפרקים פסוריאטית, גרד, כאבים עוריים וכאבי מפרקים היו קשורים לבריאות כללית גרועה יותר. עוד נמצא כי שימוש באופיואידים בטווח של 12 חודשים נצפה בקרב 9.0% מהאוכלוסיה הכללית בהשוואה ל-14.2% מהמטופלים עם פסוריאזיס ללא דלקת מפרקים ול-22.7% מהמטופלים עם פסוריאזיס מלווה בדלקת מפרקים פסוריאטית.
בבחינת תסמיני המחלה, הגורם היחיד שנמצא קשור לצריכת משככי כאבים היה כאבי מפרקים (יחס סיכויים – 3.72; רב"ס 95% - 2.69-5.14; p<0.001).
ממחקר זה עולה כי מטופלים עם פסוריאזיס (ובייחוד אלה הסובלים גם מדלקת מפרקים פסוריאטית) קיים שימוש מוגבר יותר בשיכוך כאבים בהשוואה לאוכלוסיה הכללית. ממצא זה הוא ככל הנראה תולדה בעיקר של כאבי מפרקים.
מקור: