הצעות בספרות מעלות אפשרות לפיה ניתוח להוצאת שקדים יכול לשמש כהתערבות לפתרון של פסוריאזיס. מטרת המחקר הנוכחי היתה לחקור את הסיכון לפסוריאזיס עוקב במטופלים אשר עברו ניתוח להסרת שקדים.
עוד בעניין דומה
במחקר זה השתמשו החוקרים במידע ממאגר המידע של ביטוח הבריאות הלאומי של טאיוואן. קבוצת המטופלים שעברו ניתוח להסרת השקדים וקבוצת הביקורת זווגו ביחס של 1 ל-4 לפי מידע דמוגרפי, תחלואה נלווית, ערפלנים רפואיים והתאריך. מודל סיכונים פרופורציונליים של קוקס שימש את החוקרים להערכת יחסי הסיכונים ורווחי הסמך.
במסגרת המחקר זיהו החוקרים 2,021 מטופלים שעברו ניתוח להסרת השקדים ולהם זווגו 8,084 ביקורות. תוצאות המחקר הדגימו כי יחס הסיכונים המתוקנן לפסוריאזיס היה 0.43 (רב"ס 95% - 0.22-0.87; p<0.05) בקבוצת המחקר ביחס לביקורות.
אוכלוסיית המחקר היתה מורכבת בעיקר מגברים (65%) ומאוכלוסייה צעירה (רובם מתחת לגיל 50). עוד נמצא כי מטופלים עם דלקת מפרקים שגרונית היו בסיכון מוגבר לפסוריאזיס (יחס סיכונים מתוקנן – 3.97; רב"ס 95% - 1.17-13.48; p<0.05). כמו כן, בניתוח מרובד נמצא כי הסיכון לפסוריאזיס ירד כמעט בכל תתי הקבוצות.
מחקר זה מדגים סיכון מופחת לפסוריאזיס במטופלים לאחר ניתוח להסרת שקדים לאחר תקנון למשתני בסיס, תחלואה נלווית וערפלנים רפואיים לעומת קבוצת ייחוס.
מקור: